BHX ønsker deg velkommen!

Personvern-erklæring

PERSONVERNERKLÆRING

Denne personvernerklæringen gjelder for behandlingen av personopplysninger som gjøres av BHX HANSEN AS som gjelder våre nettsider www.bhx.no og www.bhxblogg.no.

BHX blir også kalt "vi", "våre" og "oss" i denne erklæringen.Erklæringen er skrevet for at du skal kunne kjenne deg trygg på at ditt personvern blir godt ivaretatt som besøkende og som kunde på våre nettsider.


Personvern


Vi jobber stadig med fokus på å evaluere og forbedre tjenestene vi tilbyr deg slik at du får en god brukeropplevelse hver gang du besøker våre nettsider.
Å besøke/klikke seg inn på våre nettsider er gratis og fritt tilgjengelige for alle.
Du må bare betale hvis du velger å kjøpe produkter i netthandelen, eller bestille produkter gjennom henvendelse på telefon eller mail til oss.
Vi er opptatt av at du som bruker av våre tjenester forstår hvordan vi håndterer dataene vi samler, og har tillit til at vi respekterer brukernes personvern.
Denne personvernerklæringen forklarer deg hvilke data vi samler inn, hvordan vi gjør det, hvor vi lagrer data og hva vi bruker dem til.

Hva er personopplysninger og hvilke regler gjelder?

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til en enkeltperson.
Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.
All bruk av denne type personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse.
Behandling av personopplysninger reguleres av personopplysningsloven.
Vi samler ikke inn personopplysninger utover IP-adresse med mindre du selv oppgir dette. Du må oppgi navn og adresse ved handel i nettbutikken elller når du oppretter en kunde-side hos oss, som er regulert med et brukernavn og passord som du selv velger.
Du må også som regel oppgi navn og adresse dersom du bestiller spesialproduserte varer (customized), med for eksempel din logo og dine farger. Det er fordi en bestilling må kunne knyttes til deg slik at vi kan kreve inn betaling og slik at vi kan få levert varene til deg. Dette er nødvendig slik at vi kan levere til riktig person og riktig adresse, samt vite hvem som står ansvarlig for en bestilling hos oss.
Disse opplysningene vil ikke lagres hos oss lenger enn nødvendig for å kunne møte juridiske krav som det norske lovverk stiller til oss, samt hjelpe oss med å gi deg best mulig tilbud hos oss.
Det er for eksempel slik at alle våre ordre og fakturaer må lagres i 10 år etter lov om bokføring.

BHX NORGE AS er øverste ansvarlig for nettstedene www.bhx.no og www.bhxblogg.no og er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av tjenester og produkter på disse sidene.
Det betyr at vi har et ansvar for å sikre at opplysningene blir behandlet iht. til gjeldende lover.

Bruk av cookies (informasjonskapsler)


Cookies er informasjonskapsler eller tekstfiler som lagres på din datamaskin eller annet IT-utstyr.

En informasjonskapsel gjør det mulig å gjenkjenne din datamaskin og samle inn informasjon om hvilke sider og funksjoner som er besøkt, samt visse handlinger. For eksempel hvis du legger varer i handlekurven. Den hjelper til med å lagre dine valg når du navigerer på et nettsted, eller kommer tilbake til den ved en senere anledning. Informasjonskapsler brukes noen ganger for å samle inn opplysninger som regnes som personopplysninger, f.eks. IP-adresser og informasjon koblet til IP-adressen, men ingen personopplysninger som kan henføres direkte til deg som person. Stort sett alle nettsteder bruker informasjonskapsler, og de er ofte en forutsetning for at nettstedet/en digital kanal skal fungere.

Ved å bruke våre nettsteder; bhx.no og bhxblogg.no, samtykker du til at vi kan sette cookies i din nettleser.
Her kan du lese mer spesifikt om cookies. På den siden kan du lese mer om hvilke informasjonskapsler vi benytter, og til hvilke formål.

Vårt behandlingsgrunnlag

Enhver behandling av personopplysninger må ha et rettslig grunnlag. Det betyr at før vi starter en behandling av dine personopplysninger, må vi påse at vi har rett til å utføre behandlingen.

Det følger av personopplysningsloven at BHX kan behandle personopplysninger til formål som ivaretar en legitim interesse så lenge ikke hensynet til brukernes personvern vil veie tyngre.BHX har kommersielle interesser i å innhente brukernes IP-adresse og de øvrige opplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Behandlingen av opplysninger gjør det mulig å levere bedre tjenester og produkter for brukerne, og er nødvendig for å håndtere prosessene gjennom kjøp og salg på våre nettsider. Det pekes også på at man som bruker kan reservere seg mot at ens egne opplysninger behandles.

Ut fra disse forutsetninger er lovens krav om et rettslig grunnlag oppfylt.

Hvorfor samler vi inn opplysninger om deg?

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger til ulike formål avhengig av hvem du er og hvordan vi kommer i kontakt med deg, og hva du selv ønsker fra oss.
Vi samler inn følgende personopplysninger til formålene angitt her:
Registrerer salgsordrer på vår netthandel www.bhx.no: Navn, adresse, telefonnummer og epostadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av kjøpsavtalen med deg.

Registrerer salgsordrer ved bestillinger du inngår pr telefon eller pr mail med oss. Dette er ofte produkter som spesialproduseres etter dine ønsker og krav. Da trenger vi ofte informasjon om: Navn (evt.firmanavn), adresse, telefonnummer og epostadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av avtalen vi gjør med deg og du får alltid tilsendt en ordrebekreftelse ved ordrestart slik at du har oversikt over de opplysningene vi har om deg og din bestilling. Hvis du bestiller varer må vi vite hvem som skal stå som ansvarlig for bestillingen.

Opprette og administrere bruker på "Min side". Navn, adresse, telefonnummer, epostadresse. Behandlingen skjer på grunnlag av av ditt samtykke gjennom at du oppretter din egen kundeside hos oss og gjennom at du frivillig gir oss dine personlige opplysninger.

Svare på henvendelser på kundesupport som kan gjelde dine ordre/bestillinger. Navn, adresse, telefonnummer, epostadresse og eventuelle personopplysninger som måtte følge av henvendelsen og som kan hjelpe oss å gi deg god service som kunde. Vi vurderer det som nødvendig at vi henter inn personopplysninger for å kunne hjelpe deg som kunde med å få god kundeservice av oss og følge deg opp på best mulig måte.

Kontaktinformasjon


Dersom du har spørsmål om BHX sin personvernerklæring kan du sende en e-post til kundesupport@bhx.no

Klagerett

Hvis du mener at BHX ikke behandler personopplysningene i samsvar med lover og regler, kan du klage til Datatilsynet.
Informasjon om hvordan du bør gå frem finner du på Datatilsynet sine nettsider(eksternt nettsted).